Обратно към категорията

Откриха STEAM център "Планета ЦЕРН" в СУ "К. Константинов" - Сливен

Добавено на: 18.03.2022 15:46
   

Днес, 18.03.2022 г., в навечерието на Първа пролет и  Деня на водата СУ „Константин Константинов“, гр. Сливен отвoри врати  дългоочаквания STEAM (наука, технология, инженерство, изкуство и математика) център  – „Планета ЦЕРН“. С това събитие се поставя и  началото  на празничните мероприятия по повод патронния празник на нашето училище. 

Гости на събитието бяха Веселин Вълчев - областен управител – Сливен, Стоян Марков – заместник-кмет по икономическо развитие на Община Сливен, Кристиана Добрева-Станкова - началник на РУО – Сливен, доц. д-р Ваньо Иванов – заместник-декан по научно-приложна дейност в ТУ София, ИПФ Сливен, както и преподаватели от ТУ София, ИПФ Сливен, директори на училища, директори на детски градини и учители.

„Планета ЦЕРН“ е създадена с много желание и всеотдайност от  страна на целия екип на  училището. Проектът е финансиран от Министерството на образованието и науката по Национална програма  "Изграждане на училищна STEM среда". Общата му стойност е около 350 000 лева.  Центърът за експерименти, роботика и наука (ЦЕРН) ще даде възможност на учителите да представят учебните предмети в реален аспект, да мотивират учениците да експериментират и учат с желание.

Иновативната среда е най-важният подарък за училището, защото ще даде на учениците любов към  ученето.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!