Обратно към категорията

Откриха юбилейна изложба на художника Василен Васевски в Сливен

   

Откриха юбилейна изложба на художника Василен Васевски в Сливен

Юбилейна изложба "(Не)Възможното завръщане" на художника Василен Васевски беше открита днес в „Узуновата къща” на галерия „Димитър Добрович” в Сливен. Изложбата включва 45 картини – портрети, пейзажи и фигурални композиции.
„Щастлив съм, че мога да  представя тази колекция от картини в родния си град, на който винаги съм държал и пъпната връв със Сливен не се е скъсала”, каза художникът, който тази година навършва 50 години.
 
На откриването присъства кметът Стефан Радев, който поздрави художника за представянето на изложбата в Сливен.
 
„Макар и далеч, Василен Васевски, винаги е имал позиция по важни за нашата общност въпроси. Много се надявам завръщането да не е невъзможно и не само Василен, но и други наши съграждани да се завръщат в родния град”, каза кметът.
Василен Васевски е роден в Сливен през 1969 година. През 1997 г. завършва Националната художествена академия в София със специалност "Живопис". Повече от 20 години той живее в САЩ. От две години е професор в Илинойския университет за изкуство - Чикаго. Художникът обяви, че със свои приятели са подели инициатива за пренасяне и засаждане на фиданка от Стария бряст в Чикаго.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!