Обратно към категорията

Отличиха победителите от конкурс, посветен на Седмицата на гората  

Добавено на: 10.04.2024 15:57
   

Ученици от Сливен и други областни градове имаха възможност да се изявят творчески в конкурс, посветен на Седмицата на гората 2024 г. Инициативата се организира от Общината, „Югоизточно държавно предприятие“ ДП Сливен, Дирекция на Природен парк „Сините камъни“ и Регионална дирекция по горите – Сливен.

Участниците бяха разпределени в две възрастови категории – от първи до четвърти и от пети до осми клас. Те участваха, както с творба под формата на къс разказ, така и със стихотворение на тема: „Гората е живот и споделена отговорност”.

Гост на награждаването на победителите и участниците, състояло се днес в сградата на Югоизточното държавно предприятие със седалище Сливен, бе зам.-кметът Пепа Чиликова. Тя поздрави и благодари на всички родители и младите творци за активността.

„Знам, че днес сте заобиколени от редица изкушения, които ви предлагат електронните устройства, компютрите и много други. Вярвам, че имате позиция за това как да пазим гората и природата и прекарвате често свободното си време на открито. Надявам се да бъдете добър пример за вашите приятели и връстници. Отговорност е на всички да пазим природните блага, които не са наша даденост“, заяви Чиликова. Тя отличи част от изявените участници в конкурса.

Грамоти и награди на учениците и най-добри пожелания отправиха и ръководителите на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП Сливен инж. Димчо Радев, на Дирекция на Природен парк „Сините камъни“ инж. Ирина Петрова и на  Регионална дирекция по горите – Сливен. инж. Неделин Недков.

В първата възрастова група победител е Деница Кънева от първи клас. На второ място е първокласникът Катрин Кънева. На трето място – Борис Симеонов от първи клас.

Победител във втората възрастова група е шестокласникът Димитър Манев. Второто място остана за Десислава Митева от шести клас, а на трето място -  Милен Стоянов от осми клас.

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!