Обратно към категорията

Овладян е пожарът на военния полигон "Ново село"

Добавено на: 08.11.2022 12:36
   

Пожарът на военния полигон "Ново село" е овладян и днес само ще се наблюдава, и при необходимост ще се реагира, каза комисар Владимир Демирев, директор на пожарната в  Сливен. Към момента няма опасност от разрастване. Тази сутрин предстои оглед на района от горски служители за нововъзникнали огнища.

От сутрешния оглед става ясно, че огънят не е прехвърлил прокараната бразда и за сега няма опасност от нов развитие на пожара, каза комисар Демирев.

"Няма опасност към момента. Температурите през нощта също способстваха за това, благоприятни са, така че надяваме днес да вървим към приключване наистина към ликвидирането на пожара."

Областния управител Минчо Афузов благодари на участвалите в гасенето, но обяви, че е имало и някои организационни пропуски.

"Сигурно би било добре, ако се изгради система, която да се спазва и, чрез която да се оповестяват по навреме служителите на пожарната и на горското стопанство, така че да не се допуска голямо разрастване на тези инциденти в бъдеще."

Областния управител поиска държавата в бъдеще да може да осигури специализирана летателна техника, а не да разчита на военните.  

"Така, че ако има такава възможност сигурно такива инциденти биха могли да бъдат предотвратявани доста по-навреме."

Очаква се днес пожарът да бъде окончателно ликвидиран. В гасенето му се включиха близо 100 души пожарникари, военни и горски и два хеликоптера на ВВС.  

Източник: БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!