Обратно към категорията

Полицията в Сливен отбелязва своя професионален празник

Добавено на: 07.11.2019 13:44
   

На 8-ми ноември българската полиция отбелязва своя професионален празник- Деня на св.Архангел Михаил .

Честването на тази дата е въведено през 1924 година по инициатива на софийския градоначалник - О.З. подполковник Георги Кисьов. За определяне на светеца-патрон на полицията е потърсена  консултация от Светия синод. Писменото мнение на Митрополит Стефан изяснява следното:

Всички ангели, които са отредени да се борят за мира и правдата, за реда и справедливостта се намират под началството на великия Архистратег Михаил. Този празник, който олицетворява и на небето ред, власт и дисциплина и царуване на истината, правдата и любовта, много подхожда за патронен празник на полицията, която има за цел да се грижи за реда, спокойствието, сигурността и спазване на законите в страната, чрез които се гарантират животът, имотът и свободата на гражданите”.

С поднасяне на венци в памет на полицейски служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг, на паметника на Хаджи Димитър и тържествено събрание Областната дирекция на МВР в Сливен отбеляза своя професионален празник.

В тържествения ден уважение към работата по полицейските служители и техния празник засвидетелстваха заместник-кмета на община Сливен Румен Иванов, заместник областния управител Камен Костов и директора на ТД ДАНС Николай Чиликов.

Радвам се да видя препълнената зала и усмихнатите лица на колегите. В навечерието на нашия професионален празник искам да ви благодаря за отличната работа и постигнатите добри резултати, с които може да се похвалим в края на 2019 година. От професионализма и ефективността на нашата работа зависи да оправдаем очакванията на обществото и аз съм убеден, че имаме силите и волята да го направим. Изключително съм щастлив, че все повече млади хора избират полицейската професия за свое призвание.”, каза в обръщението си към полицейските служителите директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Величков. Той им пожела здраве, сили и оптимизъм. Изказа благодарности на техните семействата за търпението, разбирането и съпричастността към трудната и отговорна работа на полицая.

Заместник-кмета Румен Иванов поздрави полицейските служители с техния професионален празник, като им пожела здраве благополучие и още много професионални и лични успехи. „Убеден съм, че в институцията работят достойни мъже и жени, които ежедневно доказват своята отдаденост и професионализъм в изпълнение на служебния си дълг.”, каза още той.

В ежедневието си се сблъсквате с различни съдби, с човешки грешки, с многоликата природа на хората, а понякога и с най-грозните й страни. Във вашата професия шансът е в полза на подготвения ум, на доблестните мъже и жени. Доказвате го с работата си.”, се казва в Поздравителния адрес на областния управител Чавдар Божурски. Той благодари на полицейските служители за участието им в съвместната работа на институциите за връщане и задържане на децата, които са останали извън образованието.

Директорът на териториалната дирекция на ДАНС Николай Чиликов, дългогодишен полицейски служител, пожела на своите колеги здраве, професионални успехи и най-вече да бъдат себе си.

На тържественото събрание 66 полицейски служители на ОДМВР-Сливен бяха наградени с „Писмена похвала” със заповед на директор на ОДМВР-Сливен и началници на районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

Старши комисар Димитър Величков връчи наградите „Полицай на месеца” за месеците от юли до октомври.

Получени бяха благодарствени писма от граждани, които изказват своята признателност към служители на Областната дирекция на МВР в Сливен, за бързата и навременна реакция, за човешкото отношение и съпричастност към проблемите на хората. „ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ! Тези момчета се отзоваха веднага и приеха присърце моята болка. Те заслужават огромна признателност, уважение и награда. Пожелавам на всички служители да бъдат здрави и да получават повече такива писма като моето.” С тези думи се обръща към полицейските служители жена, която е станала жертва на телефонна измама и е получила обратно всичко, което и е било отнето.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!