Обратно към категорията

Полицията в Сливен взе мерки  за реда през празничните дни 

Добавено на: 05.09.2019 11:22
   

Със заповед на директора на ОД на МВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков е създадена организация за осигуряване на обществения ред по време на празниците за Деня на Съединението, 6 септември.

Проведени са срещи с органите на местната власт. Постигната е договореност мерките за реда и сигурността при провеждането на тържествата да се осъществяват съвместно с общинските власти.

В периода от 6 до 8 септември включително ще се проведат специализирани полицейски операции за противодействие на правонарушенията.  Ще бъдат извършвани проверки по Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и по Общинската наредба за опазване на обществения ред. Създадена е организация за полицейско присъствие в малките население места, както и за осъществяване на контрол в сливенския участък на автомагистрала „Тракия“.  Ще има засилен контрол на главен път І-7, в участъка от „Петолъчката“ – Лесово.

За предотвратяване на рисковете от пътен травматизъм ще се проведе специализирана полицейска операция, по време на която ще бъдат извършвани проверки на водачите за употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества и правоспособност.

Със същата заповед са осигурени дежурства на служители, заемащи ръководни длъжности, и на полицейски екипи,  които да реагират при получен сигнал.

ОД на МВР – Сливен пожелава на гражданите спокойни и приятни празнични дни, като напомня на гражданите да съблюдават обществения ред, а на участниците в движението -  да спазват правилата за безопасно управление на превозните средства. Служителите на Областната дирекция и на Районните управления на МВР са на разположение да окажат съдействие на жителите и гостите на Сливенска област, ако се създаде необходимост.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!