Обратно към категорията

Посланикът на Република Корея е на посещение в Котел

Добавено на: 29.07.2022 09:44
Снимки: Община Котел
   

Кметът на Община Котел Коста Каранашев и екипът му се срещнаха вчера с посланика на Република Корея в България Н. Пр. Ли Хо-шик, съобщиха от общинския пресцентър.

Дипломатът е на двудневно посещение в града по повод Фестивала на етносите, багрите и котленския килим, на който тази година азиатската страна ще бъде представена в импровизирано корейско село. По време на визитата си, посланикът беше придружен от почетния консул на Корея в Бургас – Йосиф Спиридонов и председателя на Търговската и Индустриална Камара на България и Корея Калин Дамянов.

„С участието си в нашия фестивал, вие носите голяма радост за всички, а също нова своеобразна нишка в нашия килим", каза кметът Коста Каранашев. Той запозна гостите си с културния и икономически профил на града и котленската община. Акцентира върху възрожденската история на този край и мястото му в общата историческа карта на България, както и перспективите на града и общината за развитие. По време на срещата бяха очертани и темите, в които да се задълбочи двустранното сътрудничество – съвместни културни прояви и икономическите връзки. 

На специалния си гост кметът връчи грамота и сребърна монета с лика на Георги Раковски, както и ръчно изработени сувенири от естествена тъкана вълна. Каранашев му поднесе ликьор от вишни по негова рецепта, който тази година за първи път ще бъде презентиран на фестивала.  

По-рано през деня посланик Ли Хо-шик и кметът Каранашев положиха венци и цветя пред бюст-паметника на Георги Раковски и в Пантеона на възрожденеца, след което корейският гост посети църквата „Св. Николай" и старото класно училище, днешна художествена галерия „Христо Тодоров" в село Жеравна.

VI-то издание на Фестивала на етносите, багрите и котленския килим започва тази вечер от 20:00 часа. Началото на концертната програма е от 20:20 часа на голяма сцена „Естрада" с група „Тоника СВ". След тях на сцената в парк „Изворите" ще се качат рокаджиите Станислав Сланев-Стенли, Димитър Ковачев-Фънки, Слави Вълчев и Николай Николаев.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!