Обратно към категорията

Постоянен арест за обвинен в убийството в с. Еленово

Добавено на: 28.01.2020 14:19
   

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Хасан А. Той е обвинен за това, че на 11.01.2020 г.в град Нова Загора, обл. Сливен, умишлено е умъртвил 59-годишен мъж от с. Еленово, общ. Нова Загора – престъпление по чл.115 от НК.

По време на разследването е установено, че убийството е извършено с тъп предмет (дървена дъска), с която са нанасяни удари в главата на пострадалия. Те са довели до фрактура на черепа, което е и причина за настъпилата смърт.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Хасан А. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Хасан А. може да извърши ново престъпление или да се укрие, като мотивира тезата с факта, че през последните 12 години обвиняемият е живял извън страната. Прокурорът акцентира и върху факта, че ако обвиняемият не бъде задържан то той би могъл да се укрие, с цел да не изтърпи евентуално бъдещо наказание „лишаване от свобода“.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!