Обратно към категорията

Превишаване на скоростта с над 90 км. ч. са заснели камерите при специализирана операция в Сливенско

Добавено на: 19.04.2024 10:10
   

На територията на ОДМВР-Сливен се провежда 24-часов контрол на скоростта. Акцията е част от операция по пътна безопасност на ROADPOL и се провежда във всички страни членки на ЕС. От понеделник до края на седмицата екипи на пътна полиция следят за спазване на скоростните режими. Превишената и несъобразена скорост са признати като най-сериозната причина за причиняването на тежки пътни произшествия и смърт по пътищата на Европа. Статистиката сочи, че засиленият контрол на скоростта е от съществено значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите по пътищата.

От началото на операцията в ОДМВР-Сливен са заснети 548 клипа с превишаване на скоростта. Камерите за контрол са заснели сериозни нарушения в населени и извън населени места. На път І-6, км. 354, в района на град Шивачево, при ограничение 60 км.ч. екипи на РУ-Твърдица е засекли скорост 152 км.ч., като глобата, предвидена в закона е в размер на 1000 лева. На същото място е засечена и скорост от 134 км.ч., за която е предвидена глоба 800 лева.

Екипи на сектор „Пътна полиция”- Сливен са заснели скорост 148 км. ч. при ограничение от 60 км.ч., по време на контрол на път І-6 в района на разклона за село Гавраилово, глобата е 950 лева. На същото място е регистрирана скорост 115 км.ч., като глобата е 650 лева. На бул. „Банско шосе” в град Сливен, с ограничение 50 км.ч., е засечена скорост 100 км.ч., глоба 600 лева.

За всички нарушения ще бъдат издадени електронни фишове.

Днес е в ход 24-часов контрол на скоростта. От 00,00 часа до 10,00 часа в Сливенско са заснети 81 нарушения. Акцията продължава.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!