Обратно към категорията

Кметът Стефан Радев сформира общински кризисен щаб, който ще обсъди мерките за превенция срещу COVID-19

Добавено на: 09.03.2020 09:20
   

Кметът Стефан Радев сформира днес общински кризисен щаб във връзка с първите регистрирани случаи на заболяването COVID-19 в България. Заседанието ще започне  в 10,30 часа в зала 105 в сградата на Общината. На него ще бъдат обсъдени мерки за превенция на заболяването на територията на община Сливен и координация между институциите за прилагането им. Още в края на миналата седмица беше отменено провеждането на културни и спортни мероприятия, а във връзка с обявената грипна епидения от министъра на здравеопазването се преустановиха и учебните занятия във всички училища.

По-рано днес Областният кризисен щаб в Сливен обсъди мерките за ограничаване на риска от разпространение на коронавирусни инфекции, готовността на мобилните спешни екипи и на лечебните заведения да реагират в усложнена ситуация.

Извършен е анализ за действията на екипите на ЦСМП за отвеждането на пациентите до инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, координацията им с дежурните лекари в отделението и болницата. Ръководството на ЦСМП – Сливен е осигурило лични предпазни средства за лекарите и служителите си, предпазни екипи са раздадени и в двете инфекциозни отделения в областта. Определен е терен, където ще бъде отворен пункт за деконтаминация на предпазните средства и заразните отпадъци.

Лицата, за които се налага хоспитализация, ще бъдат насочвани към инфекциозно отделение. Създадена е организация при необходимост да бъдат трансформирани допълнителни отделения, които да приемат пациенти. Предстоят разговори с частните болници в Сливен за възможностите им да окажат подкрепа в усложнена ситуация. 

Осем легла допълнително са разкрити в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински" в Сливен. Във Военната болница има 10 инфекциозни легла, като и там са разкрити допълнителни легла.

До момента няма регистриран случай на коронавирус в областта.
От РЗИ Сливен отправят призив към пристигащите да спазват мерките, да останат под домашна карантина и да информират личния си лекар, че са тук и какво им е състоянието без да ходят в лечебното заведение, връзката да става по телефон.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!