Обратно към категорията

Природен парк "Сините камъни" дари рисунки на детско отделение в Сливен

Добавено на: 08.07.2020 08:16
   

Рисунки на деца, участвали в конкурса на Природен парк „Сините камъни“ по повод Седмицата на гората и в предизвикателството на структурите на Изпълнителната агенция по горите на тема „Моят разказ за гората“, вече красят детското отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен. Директорът на парк „Сините камъни“ инж. Ирина Петрова вчера предаде на началника на отделението д-р Бъчварова рисунките от името на дирекцията.

„Решихме да споделим светлината и радостта, които донесоха на нас рисунките от творческото събитие, посветено на Седмицата на гората – 2020 г. като ги предоставим на тези, които имат най-много нужда от тях. Ярките и пъстри цветове на творбите ще подобрят визията на болничните сгради и ще създават настроение и позитивна емоция за посетителите и лекарите. Радвам се, че любовта към гората провокира подобно благородно дело, което се възприе с ентусиазъм и голямо желание от децата“, коментира инж. Мирослав Маринов, изпълнителен директор на Агенцията по горите. Той благодари на родителите, учителите и детските заведения за помощта и подкрепата за осъществяване на изявата.

Общо осем болници в страната получават дарение от детски рисунки, участвали в инициативата „Моят разказ за гората“ на Изпълнителна агенция по горите. Освен детското отделение в Сливен, детски творби ще красят отделения и в Първа специализирана акушеро-гинекологична болница „Света София“, Медицински център „Майчин дом“ – гр. София, УМБАЛ „Медика“ –Русе, както и родилните отделения на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Дева Мария“ - квартал Ветрен и УМБАЛ в Бургас. Експертите от ДПП „Шуменско плато“ са подготвили прекрасни творби за Комплекс за социални услуги за деца и семейства – гр. Шумен.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!