Обратно към категорията

Близо 400 хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен (видео)

Добавено на: 19.01.2020 13:10
   

Да ти влезе майстор в къщата не винаги е приятно преживяване. Но когато се стигне до ситуация да наричаме майсторите в кавички, става опасно.

Историята на първи блок в сливенския квартал „Клуцохор“ много напомня на българския филм „Топло“. Живущите в него са щастливи, че ще им се разкраси сградата, ще им стане топло, защото ще им санират блока... Радостта на хората започва през април 2019 с обещание, че до 180 календарни дни всичко ще приключи. Много след този срок, освен че нищо не е приключило, но проблемите стават все повече.


Община Сливен е възложител по договор за санирането на блока. В администрацията са подавани редица сигнали, предизвиквани са и срещи с надзора и изпълнителите. От общината признават, че има проблем и той не е малък.

По думите на зам.-кметът Любомир Захариев, изпълнителят дължи близо 400 000 хиляди лева неустойка заради просрочване на проекта. Предстои среща на 20 януари, на която се очаква договорът с фирмата да бъде прекратен. Изпълнителите на обекта са регистрирани в Стара Загора, но са наемали работници от цялата страна.

За съжаление историята на блок 1 в сливенския квартал „Клуцохор“ не е изключение. Живеещите в блока ни разказаха истории и за други сгради в града. Всички остават с надежда, че проблемът им, споделен с 999, ще намери решение, а ние ще проследим развитието на случая.
Вижте подробности от екипа на 999:


Маркери: блока

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!