Обратно към категорията

Продължава гасенето на пожара край Котел. Огънят обхвана 3500 декара (видео)

Добавено на: 13.09.2019 11:59
   

 Продължават действията по гасене на пожара в местността „Сухи дял“ край град Котел., съобщиха от пресцентъра на полицията в Сливен.
Сигналът за горящи супи треви и папрат в местността над град Котел е получен в 12,39 часа вчера. Гасенето на пожар продължи цяла нощ. В момента на място се намират 9 екипа на регионалните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Сливен и Котел, екипи на РСПБЗН в Омуртаг, Шумен, Горна Оряховица и Елена. Помощ при гасенето оказват два военни модула на военните формирования в Сливен и Ямбол, служители и техника на Държавно горско стопанство, доброволци, сили и средства, осигурени от ръководството на община Котел. Днес се очаква в гасенето да се включи хеликоптер от базата в Крумово, осигурен от МО. Към момента са засегнати около 3500 декара ливади, поляни,сухи треви, папрат и 100 декара горска площ.
Предприети са всички необходими действия по недопускане на разпространение на пожара и неговото овладяване. През вчерашния ден работата на екипи е била затруднена от силния вятър в района на пожара.

Снимка: БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!