Обратно към категорията

Прокуратурата в Сливен задържа за 72 часа 48-годишна жена от Сливен, обвинена в измама за 267 000 лева

Добавено на: 13.04.2022 15:26
   

Районна прокуратура-Сливен задържа за срок до 72 часа Х.А. Тя е обвинена за това, че възбудила заблуждение у две жени, представляващи две търговски дружества, причинявайки им вреда в размер на 267 000 лева. Измамата е осъществена в периода м.март - м.април 2022 г. Престъплението е квалифицирано по чл.211, вр.чл.209, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК, тъй като е осъществено при условията на продължавано престъпление, а нанесената  вреда е в особено големи размери и съставлява особено тежък случай.

По време на разследването е установено, че обвиняемата е използвала чуждо име и се е представяла за служител на търговско дружество, занимаващо се със спедиторска дейност, в което не е работела.

Посредством транспортна борса с обвиняемата, в качеството й на представител на спедиторското дружество, в което не е работила, бил осъществяван контакт от страна на други спедиторски дружества. Х.А. се е договаряла с другите спедитори да урежда превоз на товари, да получава заплащане от страна на изпращачите, което да превежда към пострадалите спедиторски дружества. Последните, от своя страна, заплащали на транспортни фирми за извършения превоз. След като получила сумите от изпращачите на товари (общо 267 000 лева), обвиняемата, вместо да ги изплати на спедиторските дружества, с които имала отношение, ги задържала.

Предстои Районна прокуратура-Сливен да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!