Обратно към категорията

Прокуратурата в Сливен разследва досъдебно производство за управление на полицейски автомобил от полицай, употребил метамфетамин

Добавено на: 08.01.2024 13:51
   

Районна прокуратура-Сливен ръководи разследването за управление на служебен полицейски автомобил от полицейски служител след употреба на метамфетамин. Престъпното деяние е осъществено на 06.01.2024 г. на път с посока на движение от гр. Нова Загора към гр. Гурково. Престъплението е квалифицирано по чл.343б, ал.3 от НК.

Установено е, че водачът на полицейския автомобил е допуснал самостоятелно пътнотранспортно произшествие. Той е тестван с техническо средство, което е отчело управление след употреба на метамфетамин.

Разследването се осъществява от следовател при Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура-Сливен. Извършен е оглед на автомобила. Разпитват се и свидетели. Изискана е цялостната документация, относима към случая.

Предстои да бъде назначена и химикотоксилогична експертиза на полицейския служител, която да установи дали в организма му се съдържат наркотични вещества. Експертизата ще бъде изготвена във Военномедицинска академия-София.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!