Обратно към категорията

Проведе се поредно заседание на Общинската епизоотична комисия

   

Проведе се поредно заседание на Общинската епизоотична комисия

Поредно заседание проведе днес Общинската епизоотична комисия. В срещата, състояла се в Община Сливен, участваха председателят на комисията и зам.-кмет Румен Иванов, д-р Лещевски - представител на ОДБХ - Сливен, директорът на Областна дирекция „Земеделие“ Тодор Братанов и представители на свинефермите в община Сливен.
 
Във връзка с неблагоприятната епизоотична обстановка в страната, свързана със заболяването Африканска чума по свинете, беше обсъдена обстановката на територията на общината, хода на информационната кампания сред населението, както и резултатите от предприетите към момента мерки. Последователни и с добра координация са действията, касаещи т.нар. „заден двор“ животновъдни единици, в които се отглеждат прасета само за нуждите на собствено домакинство. Част от превенцията е и съхранение и ползване на фуражите за храна на прасетата. Изключително важно е собствениците на животни да спазват всички изисквания и препоръки на компетентните и контролни органи.
 
Представителите и от двете свинеферми увериха, че са предприели и прилагат всички необходими мерки по осигуряване превенцията за недопускане на заболяване. Извършва се постоянен контрол, осигурена е надеждна охрана на обектите, предприети са мерки по изграждане  дезинфекционни площадки, съоръжеността и препаратите за извършване дезинфекция са наличини и пр.
 
От общината е изготвен обобщен списък с предложения от страна на кметовете и кметските наместници от населените места за подходящи места, съгласно Наредбата за условията и реда за обезвреждане на странични животински продукти и на продукти, получени от тях, и на специфично-рискови материали извън обектите, регистрирани в БАБХ, респективно ОДБХ, допълни инж. Снежана Кънева, която е секретар на комисията.

Пресцентър

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!