Обратно към категорията

Работещи в системата на затворите посрещат професионалния си празник в протестна готовност

Добавено на: 29.01.2022 13:42
   

Работещите в системата на затворите посрещат професионалния си празник в протестна готовност. Това каза за БТА Цветан Михайлов, заместник-председател на синдикалното дружество в Сливен към Синдиката на служителите в затворите в България.
Работещите в затворите и арестите настояват за достойно заплащане и условия на труд, както и очаквана от години реформа в сектора, посочи той. Сред най-важните им искания са увеличаване на числения състав, който не може да бъде заменен от техника, когато става дума за охрана и работа с живи хора. От синдикатите изпитват тревога, че за тези искания не са заложени средства в параметрите на Бюджет 2022 и настояват за диалог. Тревожно за тях също е отсъствието на визия за управление на системата, която да генерира сигурност по отношение на социалния им статус и доходите, трудовите права, личната неприкосновеност при изпълнение на служебни задължения и др.
От 15 декември 2006 г., 29 януари е обявен за професионален празник на служителите на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" при Министерството на правосъдието.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!