Обратно към категорията

Разпределиха държавната и общинската субсидия на читалищата за 2024 година  

Добавено на: 09.04.2024 12:21
   

За поредна година читалищата от община Сливен ще получат финансов стимул от държавата и от бюджета на Общината. Това стана ясно след провелото се заседание на Комисията за разпределение на държавната и общинска субсидии на читалищата от община Сливен. В състава на комисията влизат представители на действащите читалища в общината – председатели и секретари. Член на комисията е зам.-кметът Пепа Чиликова. 

Държавната субсидия за читалищата в община Сливен за финансовата 2024 г. възлиза общо на над 1 млн. и 700  хил. лв. След единодушно гласуване на Комисията, средствата бяха разпределени сред културните средища, които са предали отчет и доклад за дейността си през 2023 г.

В дневния ред на заседанието беше включено и разпределение на общинската субсидия. Вече пета година културните средища имат възможност да кандидатстват пред Община Сливен с проекти за финансиране на свои дейности. То е в размер на 30 хил. лв. За всяка календарна година кандидатстването се извършва в рамките на две сесии. На първата за тази година, са били подадени 24 проектни предложения. Общата сума на средствата, които ще бъдат разпределени сред одобрените кандидати възлиза на 12 400 лв., стана ясно още на заседанието. Остатъкът от сумата, предвидена в субсидията, ще бъде причислен за следващата сесия. Тя се планира през месец юни.

Желаещите читалища да кандидатстват за финансиране могат да го направят в срок от 1 до 30 юни.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!