Обратно към категорията

Регионалната библиотека в Сливен с над 250 посетители в първия си работен ден

Добавено на: 16.05.2020 09:02
   

Над 250 посетители е имала регионалната библиотека "Сава Доброплодни" в Сливен в първия си работен ден, съобщиха от културната институция.
Въпреки променената организация на обслужването, съобразена с изискванията за спазване на всички задължителни противоепидемични мерки и на изискванията за социална дистанция в библиотеките, над 250 читатели са били обслужени в двете зали за свободен достъп и Детския отдел. Регистрирани са били и над 10 нови потребители. Над 60 деца и тийнейджъри са върнали прочетените книги и са заели нови. За деня са били върнати над 600 книги, а заетите заглавия са над 720. Голяма част от заетите книги са нови, издадени през 2020г.
В условията на извънредното положение работата в институцията не е спирала, като само за месец са били набавени и обработени над 1500 нови издания, които се предоставят на читателите от първия ден на свободен достъп.
В библиотеката се спазва изискването върнатите от читателите книги да преминат 72-часова карантина в обособено помещение. Залите за свободен достъп и Детския отдел са оборудвани и с уреди за озониране на въздуха с цел допълнително обеззаразяване на фонда.
Достъпът в читалните все още не е разрешен, но библиотекари-консултанти извършват справки, по заявка копират материали и разпечатват документи от пълнотекстовите бази данни на библиотеката.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!