Обратно към категорията

РЕГИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА В СЛИВЕН СТАРТИРА ЛЕТНИТЕ ЗАНИМАНИЯ ЗА ДЕЦА

   

РЕГИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА В СЛИВЕН СТАРТИРА ЛЕТНИТЕ ЗАНИМАНИЯ ЗА ДЕЦА

Отново е лято – любимият сезон на всички деца. Дълго очаквано, то е време за игри и забавления, за срещи с нови приятели, за пътувания, приключения и приятни изживявания.
За да направи ваканцията на малките си читатели весела, забавна и неповторима, за поредна година Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен организира творческа работилница „Лято в библиотеката”. По традиция Лятната работилница се провежда през месец юли. Тази година инициативата  стартира на 1 юли и ще продължи до 31 юли 2019г. включително. В нея могат да се включат деца на възраст от 7 до 10г. - читатели на библиотеката.
В рамките на програмата, всеки ден от 9.00 до 10.30 ч., ще се провежда забавен „час по четене”, в който ще се четат откъси от книги на популярни и обичани български и чужди детски автори, а от 10.30 ч. до 12.00 ч., децата могат да се включат в тематично занимание по избор.  
В организираните тематични занимания, чрез интересни презентации, разкази, беседи, филми и образователни игри, децата ще научат любопитни факти за историята на библиотеките и книгите, за чудесата на света, за човешкото тяло, космоса, за растителния и животинския свят , за динозаврите, за природните феномени на България, за модата,  приятелството и др. И тази година не са пропуснати любопитни за децата теми теми като: „Чудеса и вълшебства, феи и магьосници", „Рицарите – герои на честта и благородството”, „Всички пирати на борда”, „Историята на оригами”, забавната образователна игра „Болница за мечета”, часовете по програмиране с робота Финч с героите от филма „Замръзналото кралство” и др.
Включени са и занимания за запознаване с театралното изкуство, с историята и изработването на театрални кукли, с професията на актьора и режисьора. Децата сами ще изработят театрални кукли и ще участват с тях в малки театрални представления.
В предвидените в програмата практически занимания децата ще рисуват, апликират, моделират; ще създават литературни текстове, ще усвоят и редица практически умения за изработване на оригами, маски, амулети, книгоразделители и картичким и др, 
По традиция лятната творческа работилница ще приключи със специално тържество – „Парад на талантите”.  

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!