Обратно към категорията

Регионалният исторически музей в Ямбол ще представи книга, посветена на баскетбола в града

Добавено на: 18.10.2022 16:56
   

Регионалният исторически музей в Ямбол ще представи книга, посветена на историята на баскетбола в града. Музейното издание проследява развитието на ямболския баскетбол от 1924-а до 2015 година. Премиерата на книгата е на 19 октомври, от 17:30 часа, във фоайето спортна зала „Диана“ в Ямбол, съобщиха от културния институт.

Книгата е посветена на стотния рожден ден на баскетбола в България, на 95-ата годишнина от първите му прояви в Ямбол и на 75-ия сезон на местния отбор. Автори на изданието са Мария Иванова, уредник на фонд „Най-нова история“, и Кремена Димова, завеждащ отдел „Връзки с обществеността“ в музея. Книгата е озаглавена „Пътят – хроника на ямболския баскетбол“.

„Тя е логично продължение на едноименната фотодокументална изложба, която представихме. Изследователската част е обогатена с емоционални разкази на ветерани и състезатели, които споделят с читателите късчета от историята на клуба. Отредено е и заслужено внимание на всички онези, които с много всеотдайност и труд превръщат града ни в център на играта под двата коша, и допринасят за успехите на тима“, каза за БТА Кремена Димова по повод книгата.

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!