Обратно към категорията

Ремонтира се инфекциозното отделение във военната болница в Сливен

Добавено на: 11.11.2021 13:48
   

Извършва се основно обновяване на неизползваемата от десет години сграда на инфекциозното отделение във военната болница в Сливен. Това съобщиха от областната администрация, като цитират писмо от министъра на отбраната Георги Панайотов.
Писмото е в отговор на запитване от областния управител на Сливен Минчо Афузов, който е изразил безпокойство пред министъра, че работата по проекта е спряла, а военната болница в Сливен е сред лечебните заведения в областта на първа линия в условията на усложнена епидемична обстановка и увеличаваща се заболеваемост.
Сключените договори предвиждат ремонт на вътрешните помещения, поставяне на външен асансьор, който да осигурява независим достъп до всички етажи на сградата, включително и с непосредствен подход на линейки до него. Изграждат се 11 болнични стаи с 34 легла, включително и за интензивно лечение, както и манипулационна и лекарски кабинети. Съществена част от ремонта е изграждането на вътрешни инсталации за медицински кислород, вакуум и сгъстен въздух до всяко болнично легло.
Министър Панайотов уверява, че работата по договорите е в срок. Изпълнени са всички строителни и монтажни работи. Полагане на част от външните асфалтови настилки ще се извърши при подходящи метеорологични условия. В процедура на изпитвания са изградените инсталации за кислород.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!