Обратно към категорията

РЗИ-Сливен разкри колко души са под карантина заради коронавируса в областта

Добавено на: 26.02.2020 13:36
   

Това стана по време на официална пресконференция.

"Шест души са под наблюдение за проява на признаци на коронавирус. 
Те са под доброволна домашна карантина, няма настанени хора в двете инфекциозни отделения на територията на Сливен". Това заяви д-р Даниела Калева от РЗИ.

Карантината им е започнала на различни дати и ще приключи по различно време. Тя уточни още, че към момента е приключила карантината на един гражданин от Сливен, който се е завърнал от пътуване до Китай.

От наблюдаваните лица в Сливенско, никой не е проявил симптоматика, характерна за опасната зараза. Те са пребивавали в Китай и Италия. Има набюдавано лице, което не е от община Сливен, но от здравната инспекция, не пожелаха да конкретизират от коя община е то.

Директорът на РЗИ д-р Петя Балулова призова, всички, които се връщат от пътуване до някоя от засегнатите страни, дори да няма симптоми, да се подложи на доброволна домашна 14-дневна карантина и да ограничи контактите си, за да предпази близките си и останалите граждани от евентуално заразяване.

От РЗИ припомниха превантивните мерки срещу разпространението на коронавируса: лична хигиена, предпазни маски, избягване на големи струпвания на хора, а също и да се консумират сурови продукти от животински произход.

Всички мерки срещу заразата, препоръчани от Световната здравна организация, са били представени на разширено заседание на Здравния съвет към РЗИ, в който са взели участие представители на болничните заведения, диагностичните центрове, общопрактикуващите лекари и представителите на Областна и общинските администрации от четирите общини в Областта.

Източник: dariknews.bg


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!