Обратно към категорията

Самуилово се подготвя за празника на селото на 3 юни

Добавено на: 19.05.2023 13:23
   

Сливенското село Самуилово има празник на 3 юни. В момента тече подготовката за събитието. „Вече е готова програмата за целия празничен ден. В нея са предвидени дрифт-шоу, куклен театър, детски игри и състезания, историческа възстановка и фолклорни изпълнения на самодейни и професионални състави“, каза кметът на Самуилово Красимир Кръстев. Той кани всички приятели на селото да се присъединят към жителите и заедно да посетят събитията. Празникът се организира от Кметството, местното читалище, с подкрепата на Община Сливен.

Програма:

8 ч. -14 ч. – дрифт шоу в центъра на Самуилово, до автобусната спирка

10ч. - 11 ч. – постановката „Трите прасенца“ на Държавен куклен театър-Сливен в залата на Читалището

11ч. -14 ч. – детски игри и забавления с аниматор

15-15,30 ч. – историческа възстановка „Участието на самуиловци във войната за национално обединение на България в периода 1912-1918 г.“, представено от Сдружение „Национално дружество Традиция“ - в парка до сцената

След 16 часа следва фолклорна програма с участието на представители на читалищни и самодейни колективи, Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“, Младежки танцов ансамбъл „Браво“, Ансамбълът за народни песни и танци-Сливен и на Оркестър „Славяни“-Стара Загора.

Всички изяви на фолклорните групи ще бъдат на лятната сцена в Самуилово. За вечерта, около 21,30 часа е предвидена празнична заря.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!