Обратно към категорията

Серия от кражби са разкрити за кратко време от криминалисти на участък „Градец“

Добавено на: 17.11.2021 12:19
   

Криминалистите на участък „Градец“ започват работа по случая на 15 ноември, след получени сигнали за три взломни кражби, извършени предната вечер от различни места в селото. Заявени са кражби на инструменти от частен имот, както и пари от аптека и пощенската станция в селото. Входните врати на обектите са били взломени. Предприети са незабавни издирвателни и процесуално-следствени действия като до края на деня полицейските служители са имали насоки по разследването. На 16 ноември след свършена голяма по обем работа извършителят е установен. Той е криминално проявен мъж на 23 години от същото село. Задържан е с полицейска мярка за срок от 24 часа. В хода на полицейските действия инкриминираните вещи са намерени заровени в близост до частен имот. Те са иззети и приобщени към досъдебното производство.

По време на разследването полицейските служители са намерили и други вещи, обект на кражби, работата по които продължава.

От началото на 2021 година полицейските служители от участък „Градец“ са разкрили 122 престъпления от заявени 159. Патрулните екипи се отзовават на ежедневни сигнали за нарушаване на обществения ред и нощната тишина, като от началото на годината са иззети 24 музикални уредби.

Участък „Градец“ към РУ-Котел обслужва селата Градец, Жеравна, Мокрен, Пъдарево, Седларево, Катунище, Медвен и Нейково с население малко над 10 000 души, като само в село Градец те са 5400. За осигуряване на обществения ред и противодействие на битовата престъпност в този район се грижат 11 полицейски служители

Ежедневно се осъществява контрол по пътна безопасност, обходи през деня и през нощта на населените места. Извършват се операции по опазване на горския фонд и селскостопанската продукция.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!