Обратно към категорията

Симката от празника на Сливен, на която се виждат много хора без предпазни маски, била фалшива

Добавено на: 29.10.2020 07:56
Снимки: БНР
   

Скандална снимка от празника на Сливен – Димитровден, която бе публикувана в социалните мрежи, и на която се вижда, че на лунапарка има множество хора без маски е фалшива. Това обяви пред БНР областния управител Чавдар Божурски, след като снимката стана обект на медийно внимание.

Въпросната снимка вече е изтрита от Фейсбук, съобщи Божурски и разясни, че мероприятията по Димитровден в Сливен не са попадали в ограничителния режим на противоепидемичните мерки, които той разпореди със заповед в края на миналата седмица. Той даде допълни информацията за снимката.

"В нея липсват необходимите метаданни, което от своя страна дава възможност за генериране на фалшиви новини. Цитирам специалисти, не съм специалист в тази посока".

Областния управител допълни, че няма еднозначен отговор дали е трябвало да бъде забранен развлекателния парк, който всяка година приема посетители за празника на града.

"Празникът бе едно от всички останали мероприятия, които в течение на тази пандемия се провеждаха и не се провеждаха, ги забранявахме или не ги забранявахме. Не можем да затворим всичко".


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!