Обратно към категорията

Сливен: 15 шофьори са глобени за непропускане на пешеходци и 67 пешеходци за неправилно пресичане

Добавено на: 22.12.2023 12:10
   

На територията на ОДМВР-Сливен се осъществява ежедневен контрол по пътна безопасност и се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност и пешеходци. Осъществява се активен контрол по отношение подготовката на автомобилите за зимния сезон.

ОДМВР-Сливен припомня, че пешеходците трябва да бъдат особено внимателни, когато се движат в тъмната част на денонощието и на места без осветление. Водачите на моторни превозни средства трябва да преминават с повишено внимание покрай учебни заведения и когато приближават пешеходна пътека. ОДМВР-Сливен апелира за повишено внимание на водачи и пешеходци особено в най-натоварените часове-вечер  между 17,00 и 19,00 часа  и сутрин между 06,00 и 08,00 часа.

От 18 до 21 декември се проведе операция „Пешеходци” по разпореждане на отдел „Пътна полиция” към ГДНП. За една седмица в Сливенско са санкционирани 15 водачи на моторни превозни средства, които не пропускат пешеходци на пешеходни пътеки, като санкцията е 100 лева и отнемане на 10 контролни точки. Съставени са глоби с фиш на 67 пешеходци, които не са пресичали на определените за това места. 

Екипите на ОДМВР-Сливен активно проверяват за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта. 

За периода от 14 до 21 декември на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1236  нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 332 актове за административни нарушения и 904 фишове, от които 143  за скорост, заснети с техническо средство ЕЦОН /тринога/. Установени са десет водачи, употребил алкохол, като трима са с показатели на дрегера над 1,2 промила. Двама водач са хванати да управляват след употреба на наркотични вещества. Установени са  осем неправоспособни водачи. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни и бързи производства.

За една седмица са проведени шест операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Активно се проверява подготовката на автомобилите за движение при зимни условия – гуми, светлини, течност за чистачки и други.

92 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

Засилено присъствие на екипи на сектор „Пътна полиция” ще има в дните 22.12.2023г., 23.12.2023г., 24.12.2023г., 27.12.012023г., 29.12.2023г. и на 01.01.2024, когато се очаква засилен трафик.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.  


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!