Обратно към категорията

Сливен: Актуализация на бюджета ще гласуват утре общинските съветници

Добавено на: 25.09.2019 18:23
   

Актуализация на бюджета гласуват утре общинските съветници и бюджетна прогноза за периода 2020-2022 година 

Две допълнителни точки са включени в дневния ред на утрешната редовна сесия на Общински съвет-Сливен. Това заяви на пресконференция днес председателят на местния парламент Димитър Митев. Той коментира, че едната точка е свързана с избиране на временно изпълняващ длъжността кмет на община Сливен заради предстоящите местни избори за общински съветници и кметове.  Другата точка касае изменение на прието през месец март решение, да бъде продължен срокът с 10 години за безвъзмездното управление на крепостта „Туида“ от Община Сливен. Митев поясни, че поради искане на министъра на културата Боил Банов, ще бъде въведен конкретен срок за периода на отдаване на крепостта, който ще е от 1 януари 2020 г. до 1 февруари 2030 г.

Сред точките, които общинските съветници ще гласуват е и изменението на бюджета. По думите на председателя на Постоянната комисията по финанси, бюджет, икономическо развитие Георги Стоянов, то се налага заради отпускане на средства за ремонт на улици, читалища и здравните служби в някои от по-малките населени места.

На сесията утре ще бъде разгледана и бюджетна прогноза за периода 2020-2022 г, Отчетът за изпълнение на решенията на общинския съвет за първото шестмесечие на 2019 г. и информация за текущото изпълнение на бюджета на общината за първото полугодие на настоящата година.

Предложението за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд-Сливен за следващите четири години, също ще бъде сред точките за гласуване.

Обичайните разпоредителни сделки с недвижимо имущество, приемане и разрешаване на изработване на ПУП на поземлени имоти, а също и отпускане на финансови средства и помощи на граждани също са сред предвидените общо 30 точки в дневния ред.

В края на пресконференцията Димитър Митев оцени високо работата на медиите, благодарение, на които информацията от дейността на местния парламент е достигала до гражданите. „Доволен съм, че изпълнихме поетите още на първата ни пресконференция обещания и ангажименти към всички представители на медиите и свиквахме редовни пресконференции преди сесиите. Опитахме се чрез вас да информираме жителите на общината, за всички наши взети решения и действия“, каза още Митев.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!