Обратно към категорията

СЛИВЕН: БЛИЗО 2800 ДЕЦА НЕ ПОСЕЩАВАТ УЧИЛИЩЕ

   

СЛИВЕН: БЛИЗО 2800 ДЕЦА НЕ ПОСЕЩАВАТ УЧИЛИЩЕ

Близо 2800 деца в Сливенско не посещават училище въпреки усилията на институциите, ангажирани с връщането и задържането им. Това съобщиха от областната администрация, като данните са от заседание на Областния координационен център за обхват на децата и учениците в образованието.
Шестдесет и три екипа с участието на 587 представители на РУО, училищата, общините, социалните служби, МВР и НПО са посетили 4 412 адреса на ученици, отпаднали от образователната система в областта през учебната 2018/2019 година. Общо 1003 от посетените деца към момента са учащи, а 3 409 са останали необхванати. Установено е, че 628 деца и ученици са в чужбина с родителите си. Причините близо 2 800 ученици да останат извън образованието са миграцията на семействата им в търсене на сезонна работа, отказът на родителите да ги запишат в училище, както и незаконните съжителства на семейни начала или ражданията от малолетни и непълнолетни момичета. 
Издадени са били стотици актове и десетки наказателни постановления за финансови санкции на родителите. Повечето от нарушителите обаче, не са открити на посочения адрес. 
БТА

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!