Обратно към категорията

Сливен е домакин на Х Национална среща на главните архитекти и експерти по устройствено планиране от общините  

Добавено на: 27.04.2022 13:56
   

Сливен посреща днес участници от 10-ата юбилейна Национална среща на главните архитекти и експерти по устройствено планиране от българските общини. Тя ще продължи до 29 април. В нея се включват широк кръг от специалисти, сред които главни архитекти от общини от страната, експерти по устройствено планиране и инвестиционно проектиране, ресорни зам.-кметове, инженери, председатели на комисии в общинските съвети, служители в посочените направления и др.

Програмата на форума включва няколко панела. Първият е пленарна сесия, на която ще бъдат обсъдени краткосрочни и дългосрочни промени в законодателството, свързано с устройството на територията, дигитализация на инвестиционния процес и възможности за финансиране на общинските проекти. Дискусиите ще продължат с очертаване на роли и отговорности в контрола по строителството. Мерки за повишаване качеството на проектите и справяне с незаконното строителство. Добрите практики при осветяване на градски пространства също са сред заложените в програмата теми.

В хода на разговорите ще бъде поставен акцент и на промени в нормативната уредба за съдържанието, създаването и поддържането на кадастралната карта и кадастралните регистри. Ще бъдат очертани и възможностите за подобряване на процесите по опазване недвижимото културно наследство и на взаимодействие между Националния институт за недвижимо културно наследство и общините.

В рамките на визитата гостите и участници на срещата ще имат възможност да се запознаят с архитектурни и културни обекти от община Сливен.

Юбилейният експертен форум се организира от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), с подкрепата и съдействието на Община Сливен.

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!