Обратно към категорията

Сливен: Кметът отново внася предложението за индустриалната зона, изготвено е заданието за проектиране на първия етап

Добавено на: 09.03.2023 14:21
   

Кметът Стефан Радев отново ще внесе предложение в Общинския съвет  за създаване на търговско дружество, което да координира основно дейността и експлоатацията на бъдещия индустриален парк в Сливен. Това стана ясно по време на днешния брифинг на сливенския градоначалник. Той отново изрази съжаление, че предложението не бе прието от Общинския съвет на последната сесия, защото проектът за индустриалната зона е ключов за бъдещето на региона.

 „Това е начинът да се засили интереса към Сливен като дестинация за инвестиции от местния и външния бизнес и да предложим атрактивен продукт на пазара. Шанс е за увеличаване на доходите и повече добре платени работни места, което не става по пътя на увеличението на минималната работна заплата. Конкуренцията между работодателите е това, което увеличава доходите и производителността на труда.“, каза Радев.

Той информира, че е готово заданието за проектиране на инженерната инфраструктура на първия етап от бъдещия индустриален парк. В момента се разглежда от експерти и след финализирането ще се възложат техническите проекти.

Кметът припомни, че работата по проекта за бъдеща индустриална зона започна преди повече от три години с изработването на Подробен устройствен план за територията на летище „Бършен“. Големината й е 2 500 дка. Разделена е на три части. Най-голямата част от нея включва пистата за излитане, която ще бъде запазена. Останалите територии са разделени на две части по 500 дка всяка. Заданието за  проектиране е изготвено за едната от тях и е първия етап от дейностите, с изграждане на необходимата инфраструктура.

Учредяването на търговско дружество е едно от условията за регистрация на Индустриалната зона в списъка на индустриалните паркове. Така Общината ще има възможност да кандидатства за безвъзмездна финансова помощ по Плана за възстановяване и устойчивост, свързана с развитие на индустриалните зони и паркове в България. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!