Обратно към категорията

Сливен: Наградиха медалистите от финала на Международно математическо състезание

Добавено на: 18.09.2019 13:22
   

На официална церемония вчера бяха наградени медалистите от финала на Международното математическо състезание „Математика без граници“ 2019 г., състоял се в град Несебър.  Турнирът е за ученици от 1-ви до 12-и клас и се провежда в 4 кръга - есенен, зимен, пролетен и финално състезание Математически звезди.

Пред събралите се в сградата на Общината учители и родители председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев изказа своето задоволство от забележителните резултати на учениците и поздрави учителите им за активната дейност в обучението им.

,,Искам да благодаря и на директора на ЦПЛР-Детски комплекс, Сливен и общински съветник Георги Иванов, който е един от инициаторите за това местният парламент да подкрепя и поощрява тези талантливи деца. Няма нищо по-ценно от това да желаят да се развиват и да популяризират нашия град”, заяви още Митев.

От своя страна учениците благодариха за подкрепата и подготовката, която получават в лицето на старши учител по математика в ЦПЛР-Детски комплекс, Сливен Венета Кирова. Те допълниха, че достойното им представяне е благодарение на нейните усилия и отдаденост.

Освен забележителните резултати от математическото състезание, сливенските математици са постигнали и високи постижения от национални и международни състезания и конкурси. От НУ „Васил Левски“ са Петър Халачев – 3 клас, бронзов медал и сертификат от финала на „ Математика без граници” и сребърен медал и сертификат от Хонконгската международна олимпиада – ХИКМО и Васил Калоянов Петров – 4 клас, бронзов медал и сертификат от финала на „ Математика без граници”, Константин Радев – 3 клас в ОУ „Др. Иван Селимински“, златен медал и сертификат от финала на „Математика без граници”, Раян Камаринчев – 4 клас в ППМГ „Добри Чинтулов”, златен медал и сертификат от финала на„Математика без граници” и сребърен медал и сертификат от ХИКМО, Ния Динкова Парушева – 2 клас в СУ „П. К. Яворов“, сребърен медал и сертификат от ХИКМО, Марияна Софиева Димитрова – 4 клас в ППМГ „Добри Чинтулов“, бронзов медал и сертификат от финала на  „ Математика без граници” и сребърен медал и сертификат от ХИКМО

Сред учениците от ППМГ „Добри Чинтулов“ са още Денис Сираков – 6 клас, златен медал и сертификат от финала на „Математика без граници”,  златен медал и сертификат от ХИКМО и златен медал от Азиатската  международна олимпиада – АЙМО, Преслава Добрева – 6 клас, сребърен медал и сертификат от финала на „Математика без граници”,  сребърен  медал и сертификат от ХИКМО, сребърен  медал от АЙМО и сребърен  медал от САСМО, сингапурско математическо състезание, което цели масовост и има претенции да събере деца от всички краища на Азия и Мария Къчева – 8 клас , сребърен медал и сертификат от финала на „Математика без граници”.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!