Обратно към категорията

Сливен отново ще бъде част от Международната колоездачна обиколка на България  

Добавено на: 24.08.2023 13:22
   

Участници от 28 държави си дават среща в юбилейната, 70-а Международна колоездачна обиколка на България. И тази година Сливен ще бъде част от престижната спортна надпревара, която ще се проведе в дните от 26 до 31 август.

Стартът на пет етапната обиколка ще бъде даден в София, с пролог на Патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“. През първия ден ще има два полуетапа. Първият етап ще финишира в град Пирдоп, където състезателите ще починат няколко часа, след което следва втори полуетап.

Вторият етап от състезанието ще стартира от Троян през прохода Шипка, с финал в Казанлък. Третият етап е от Казанлък до Бургас, който е и най-дългият. Следващият ще бъде Бургас-Сливен. Финалът на етапа ще бъде пред сградата на Община Сливен на 30 август, около 17 ч.  Последният етап ще стартира от Сливен на 31 август и завършва в Шумен.  

Над 700 км е общият пробег в петте етапа. Ще има традиционни участници, представители на 4 клуба от България плюс национален отбор.

Международната колоездачна обиколка е част от спортния календар на Международния колоездачен съюз.  Тя се организира от Българска федерация по колоездене,  в партньорство с Държавния застрахователен институт /ДЗИ/.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!