Обратно към категорията

Сливен посреща Седмица на гората 2024 г.

Добавено на: 27.03.2024 12:02
   

Всяка година, в началото на месец април, лесовъдската колегия отбелязва своя професионален празник – Седмица на гората. Тази година той ще се проведе от 1 до 7 април под мотото: „Гората е живот и ... обща отговорност!“.

Домакин на събитието по национално откриване на празника е община Сливен. Тържествената церемония по връчване на наградите ще се проведе на 1 април, в зала „Сливен“ от 11 часа.

Много забавления и образователни игри очакват малките природолюбители на 30 март, 31 март и  1 април с Дирекция на Природен парк „Сините камъни”, Регионална дирекция по горите – Сливен и Държавно горско стопанство – Сливен, които ще разположат шатра на главната улица до Областна администрация Сливен.

2500 фиданки от явор, махалебка, черен бор, червен дъб ще бъдат безвъзмездно предоставени на гостите и жителите на града от горските служители на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен и ТП „Държавно горско стопанство – Сливен“.

С образователно фургонче Северноцентрално държавно предприятие кани най-малките природолюбители, заедно със своите родители да участват в атрактивни игри от 30 март до 1 април. Мобилното фургонче ще бъде разположено между сградата на НТС и „Кълбото” в град Сливен.

На 1 април /понеделник/ Община Сливен организира концерт на деца от региона на открита сцена пред Общината. 

Цялата програма за Седмица на гората, можете да разгледате в официалната страница на ИАГ: https://www.iag.bg/

А планираните дейности на територията на ЮИДП, може да откриете в сайта на предприятието: https://uidp-sliven.com/novini/programa-na-yuidp-sliven-za-sedmitsa-na-gorata-2024-godina-504


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!