Обратно към категорията

Сливен посрещна отбори на девет училища от страната за републиканско по волейбол

Добавено на: 02.06.2023 16:14
   

За четири дни Сливен ще е столица на волейбола за отборите на девет училища от страната, техните треньори и почитателите на този спорт. На 2 юни бе даден старт на републиканското състезание, в което участват най – силните 90 състезателки от до VII клас, сред тях - и момичетата от ОУ „Д-р Иван Селимински“ от града - домакин. Надпреварата е заключителен етап от „Ученически игри – 2023“ и се провежда в модерния спортен комплекс „Асеновец“. „Сливен е бил домакин на редица финали по различни дисциплини, но за първи път – по волейбол в тази възрастова група“, съобщи Нина Христова, председател на Областния клуб „Спорт в училище“. 

Зам. кметът Камен Костов откри състезанието и от името на кмета Стефан Радев поздрави участничките. „За нас е голяма радост, че това състезание се провежда в нашия град. Надяваме се, че условията, които Общината създаде след основното обновяване на зала „Асеновец“, ще създадат необходимия комфорт за отборите, за да дадат максималното от себе си и да се представят успешно на волейболния терен", заяви Костов с пожелания за здраве и вдъхновена игра.  Гости на откриването бяха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев и председателят на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта Пламен Крумов, ст. експерт Даниела Йорданова от РУО - Сливен. С „Добре дошли!“ приветства отборите и зам. председателят на ОК „Спорт в училище“ Красимир Кръстев.

Във финалите ще участват отборите от: ОУ „Никола Парапунов“ – Разлог, ОУ „Отец Паисий“ – с„ Тополово, Трето ОУ „Иван Вазов“ – Берковица, СУ „Никола Вапцаров“ – Царево, СУ „Петко Славейков“ – Добрич, ОУ „Иван Вазов“ – Русе, СУ „Васил Левски“ – Севлиево, СУ „Акад. Людмил Стоянов“ – София и ОУ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен. 

Със срещата между състезателките на Разлог и Сливен започна състезанието.

Организатори на „Ученически игри“ са спортното и образователното министерство, Асоциацията „Спорт за учащи“, ОК „Спорт в училище“ и Община Сливен.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!