Обратно към категорията

В Сливен се проведе дискусионен форум „Превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация и незаконното трансгранично наемане на хора”

Добавено на: 29.03.2024 10:03
   

На 28-ми март 2024 г. Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен проведе дискусионен форум на тема „Превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация и незаконното трансгранично наемане на хора”, със студенти в Технически университет – София, Инжинерно-педагогически факултет – Сливен.

Владимир Друмев, секретар на МКБТХ – Сливен, запозна участниците с престъплението трафик на хора, като постави акцент върху методите на въвличане в трудова експлоатация и механизмите за манипулиране и контролиране на пострадалите лица.

В рамките на дискусията бяха обсъдени реални случаи на трафик на хора с цел експлоатация на труда и незаконно трансгранично наемане на хора за сезонна или временна работа в селскостопанския сектор, където са привличани работници с обещания за получаване на високо заплащане за ниско платена, нискоквалифицирана и интензивна работа.

Анализът показва, че доста често български граждани имат нереалистични очаквания за живота в чужбина, и се доверяват на съмнителни оферти за работа, достигнали до тях чрез близки и познати, включително и през интернет.

Според последни данни на Европейската комисия, трафикът на хора с цел трудова експлоатация е засегнал 28 % от регистрираните жертви в рамките на Европейския съюз.

Жертвите са експлоатирани в секторите на селското и горското стопанство, строителството, промишленото производство, ресторантьорството, хотелиерството, развлеченията, полагането на грижи, почистването и обслужването в домакинствата, рибарството, търговията на дребно и транспорта.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!