Обратно към категорията

Сливен: В събота кампанията „Кенчета и капачки за бъдеще“ набира средства за неонатална линейка

Добавено на: 20.04.2023 14:58
   

Сливен се присъединява към националната инициатива „Кенчета и капачки за бъдеще“.  В събота, 22 април, от 10 до 14 часа на площад „Хаджи Димитър“ ще има пункт за предаване на отпадъците от пластмасови капачки и алуминиеви кенчета. Организатори на акцията в града са Общината и Клуб за бъдеще – Сливен. Целта е да бъдат събрани средства за закупуването на неонатална линейка. Специализираният медицински автомобил ще бъде дарен в Стара Загора. Той ще обслужва още Сливенска и Ямболска област.  

Акцията е отворена за всеки гражданин, домакинство, фирма или ведомство. Общината е осигурила два камиона, с които събраните отпадъци ще бъдат превозени за рециклиране.

Чрез националната инициатива досега са купени четири линейки с подходящото оборудване за най-малките пациенти – новородените деца, съобщи сливенският координатор Божидар Йорданов. Голямата цел на „Кенчета и капачки за бъдеще“ е да се осигурят достатъчно неонатални специализирани автомобили, които да покриват нуждите в цялата страна.

Преди година и половина на пешеходната зона в Сливен, по съвместна инициатива на Общината и Клуб за бъдеще, бяха поставени 2 контейнера за алуминиеви кенчета. На полугодие от контейнерите се генерират по 42 чувала с отпадъци от кенчета, които също се предават за целите на инициативата.   


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!