Обратно към категорията

В Сливен търсят лекари-доброволци

Добавено на: 17.06.2020 11:13
   

7 нови случая са регистрирани за денонощието и в област Сливен. На свиканото извънредно заседание на Областния кризисен щаб в Сливен бе повдигнат въпроса и за високия процент на заразени медици. Положителни за болестта в Сливен са 9 лекари, 16 медицински сестри, 1 фелдшер и 13 души санитари и помощен персонал. На заседанието бе подчертано, че част от медиците са били инфектирани в неработещи с Ковид-19 лечебни заведения.

Пред директора на РЗИ – Сливен бе поставен въпросът за осъществяването на стриктен контрол за дейностите по дезинфекция и използване на лични предпазни средства от лекарите и персонала в болниците, които не лекуват пациенти с коронавирусни инфекции. Бе отправена и препоръка за ежедневно, а не - спорадично, информиране на обществото за броя на новите случаи на Ковид-19, излекуваните пациенти и епидемичната обстановка в Сливенска област, съобщават още от областната администрация.

Броят на хоспитализираните лица остава висок за Сливенска област. Той представлява близо една пета от броя на всички пациенти, настанени за болнично лечение в цялата страна. Със съдействието на Българския лекарски съюз ще бъдат осигурени лекари-доброволци, които да помогнат в работата на инфекциозното отделение на областната болница. Ще се потърси съдействие и от Министерството на здравеопазването при възможност да бъдат командировани лекари-специалисти. В момента лечението се извършва от началника на отделението, който е единственият лекар-специалист в него, и от доброволци-специализанти.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!