Обратно към категорията

В Сливен започва кампания по кръводаряване заради жертвите при катастрофи

Добавено на: 01.11.2022 08:54
   

В Сливен от днес започва кампания по кръводаряване по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 21 ноември. Освен за възпоменание, този ден е и за благодарност към специализираните екипи за спешна помощ, полицията и медицинските специалисти, които ежедневно се справят с травматичните последици от пътни катастрофи и подпомагат пострадалите. Това съобщиха организаторите от Отделението по трансфузионна хематология при МБАЛ „Д-р Иван Селимински” и Областната организация на Българския Червен Кръст-Сливен, със съдействието на д-р Юлия Бянкова – началник на Отделението по реанимация в болницата.
Кампанията започва от днес и ще приключи на 30 ноември под мотото ”Дари кръв! Дари живот сега!“. Желаещите могат да дарят кръв от 8:00 до 14:00 часа, всеки работен ден в Кръвния център, който се намира на първия етаж в Диагностично-консултативния център - ДКЦ-2.

Инициативата е на местно ниво, прави се за първи път. Д-р Рая Ралева, началник на Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ "Д-р Иван Селимински", посочи, че през тази година е имало много катастрофи и е имало голяма нужда от кръв и кръвни продукти. Голям проблем за лекарите е липсата на кръв от редки кръвни групи.
Всеки доброволен кръводарител ще получи книга в знак на благодарност към хуманния жест. С лични дарения под формата на книги, химикали и стикери, в кампанията участват Мария Иванова, Ивелина Радионова и Маргарита Василева, посочват организаторите.

БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!