Обратно към категорията

Сливенска гимназия ще издава дипломи за немски университети

Добавено на: 25.09.2020 13:58
Снимки: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов"
   

Профилирана гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен придобива статут на Deutsches Sprachdiplom - гимназия.

Договорът за това ще бъде тържествено подписан на 29 септември в Актовата зала на Регионалното управление по образованието в Сливен. Сливенската гимназия ще получи статут на ДСД- гимназия - изпитен център за Немска езикова диплома Второ ниво В2 и С1, които се признават от немските колежи и университети.

След няколко годишен мониторинг от страна на Посолството на Германската федерална република в София, на Консултантския отдел по немски език към Централната немска служба за училища в чужбина, сливенската гимназия за западни езици ще бъде оторизирана да стане ДСД -Училище.

Договорът ще бъде подписан от Бернд Бухолц, главен консултант към седалището в София на Централната немска служба за училища в чужбина, иот Ефросина Кисьова, директор на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ гр. Сливен.

На събитието се очаква да присъстват също Себастиан Клеве, културен аташе на Германия в България, Розалин Шмих от отдел „Култура и връзки с медиите в България“ внемското посолство и Бернд Щендер, регионален консултант по немски език на ДСД – гимназиите.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!