Обратно към категорията

В Сливенска област влизат в сила временни противоепидемични мерки  

Добавено на: 11.10.2021 10:45
   

В Сливенска област от днес до края на октомври влизат в сила временни противоепидемични мерки заради нарасналата заболеваемост от COVID-19 от 532 на 100 000 души население при средна за страната под 400 души, съобщиха от Областния кризисен щаб.
От понеделник до края на месеца учениците в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, от 5 до 12 клас, ще редуват присъственото с онлайн обучение по график, определен от РУО. Учениците от началния етап на образованието в цялата област продължават присъствено обучение. Детските градини в областта продължават работата си при стриктно спазване на мерките. По данни на РЗИ само през последните дни са диагностицирани близо 60 ученици и 30 учители, под карантина са 31 класа, предимно в Сливен.
За същия период се преустановяват масовите прояви от обществен и частен характер, както и свижданията в болници и социални институции, освен при терминално болни, по преценка на ръководителя.
В областната МБАЛ "Д-р Иван Селимински" са разкрити 132 COVID-легла и 13 реанимационни. Лечебното заведение поема тежките случаи на коронавирусни инфекции в областта. В МБАЛ - Сливен към ВМА болничните легла са 40, в МБАЛ "Хаджи Димитър" - 60, като предстои да бъдат разкрити допълнителни легла.

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!