Обратно към категорията

Спасиха четири малки щъркелчета в сливенско село

Добавено на: 06.07.2021 15:57
   

В края на изминалата седмица, екипът на Спасителния център на Зелени Балкани, в съвместна акция с екип на ЕР ЮГ спаси четири млади щъркелчета, съобщават на сайта на организацията.

 Сигнал, че една от възрастните птици е умряла в гнездото, са получили от жители на сливенското село Желю Войвода още в средата на миналата седмица. След допълнителни проучвания, е станало ясно, че ситуацията налага своевременната им намеса, тъй като малките в гнездото са били много изтощени.

 Последвала е акция, съвместно с екип на местното електроразпределително дружества – ЕР Юг и представител на РИОСВ Стара Загора. Посредством осигурена вишка човек от екипа на Центъра и EVN са успяли да стигнат до гнездото и да вземат от него четирите млади птици.

 Те вече са на сигурно място – в бебешката стая на Спасителния център и за тях се грижат специалисти и доброволци. За съжаление, причината за смъртта на единия родител остава неясна, защото трупът, намерен в гнездото, е бил твърде стар Благодарение на усилията на всички замесени лица и институции малките щъркелчета получиха своя втори шанс за живот.

 Добрата новина съобщиха от "ЗЕЛЕНИ БАЛКАНИ"-водеща организация в областта на опазването на редки видове и местообитания в България.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!