Обратно към категорията

Специализирано обучение за педагогически специалисти в Сливен

Добавено на: 20.04.2022 09:25
   

Заместник-кметът Пепа Чиликова откри специализирано обучение за педагогически специалисти от региона

На 19 април 2022 г. в Сливен се проведе специализирано обучение за педагогически специалисти на тема „Ефективни подходи за превенция на трафика на хора с фокус интерактивния процес на работа с аудио-визуални продукти”. Събитието се организира от Владимир Друмев, секретар на Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен в партньорство с Община Сливен, Регионално управление на образованието, гр. Сливен и фондация А21 България.

Специализираното обучение беше открито от Пепа Чиликова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности” на Община Сливен и председател на МКБТХ – Сливен, която постави акцент върху ключовата роля на взаимодействието между заинтересованите институции с цел постигане на ефективни регионални политики за превенция на трафика на хора.

Лектори на обучението бяха Моника Николова, изпълнителен директор на А21 България, Кристиан Макаров, експерт ПР и комуникации – А21 България и Диана Китова, мениджър Национална телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100.

В рамките на събитието се обсъдиха рисковете за подрастващите от попадане в трафик на хора, с акцент рисковото поведение и новите фактори за въвличане в престъплението. Постави се фокус върху постигането на ефективен превенционен процес и въздействие върху лица с висока степен на уязвимост, подобряване на идентификацията, както и насърчаване на докладването на престъплението чрез Националната телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100. Представиха се поредица от целенасочени видеа, създадени от образователната платформа Уча.се и А21 България, както и два образователни наръчника за родители с основни насоки за превантивна работа с деца и тийнейджъри.

Практическата насоченост на сесиите помогна на участниците да изведат основните принципи на превенция на престъплението в училищна среда, а след това да работят в отделни групи за планиране на конкретни превантивни дейности на рискови поведения и трафик на хора.

В специализираното обучение взеха участие 35 педагогически специалисти от всички общини на територията на област Сливен.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!