Обратно към категорията

Спират плановите операции и в Сливен

Добавено на: 25.10.2020 15:33
Снимки: МБАЛ "Д-р Ив. Селимински"
   

В област Сливен от днес се спират плановите операции и плановия прием в болниците, по заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, съобщи БНР. Причината – Сливен е една от  областите със заболеваемост над 120 души на 100 хиляди.

Няма да има промяна в ритъма на работа, каза за БНР директорът на най-голямата болница в областта МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров: “Продължаваме както до сега да работим. Само няма да има планов прием в операционните отделения“. Той каза още, че в момента Инфекциозно отделение е на прага на капацитета си. 

По разпореждане на Регионалната здравна инспекция и в Русе от днес се преустановява плановият прием и плановата оперативна дейност в лечебните заведения за болнична медицинска помощ на територията на област Русе. Мярката важи до 30-и ноември тази година, като тя не се прилага за извършването на дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностика и лечение на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, за дейностите по асистирана репродукция и ражданията. независимо от метода на родоразрешение.

Заради усложнената епидемична обстановка и увеличаващия се брой заболели с коронавирус от днес плановите операции са спрени и във всички болници в област Ловеч.

В болниците няма да се допускат външни лица, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадий. Забраната не се отнася и за контролните органи при осъществяване на дейността им.

Лечебните заведения в тези области ще трябва да определят задължителен брой легла за лечение на пациенти с COVID-19, които да не са по-малко от 10% от обявените в РЗИ легла за всяка болница и комплексен онкологичен център.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!