Обратно към категорията

Стефан Радев: Намерихме бързо решение на проблема с тока в квартал „Надежда“ - да се постави мобилно съоръжение

Добавено на: 23.01.2024 12:43
   

Община Сливен ще предостави на ЕВН терен за поставяне на мобилно съоръжение в квартал „Надежда“, което ще осигурява електрозахранване до изграждането на нов трафопост. Това заяви кметът Стефан Радев по време на среща с представители на ръководството на електроразпределителната фирма в Сливен - Ангел Стратиев – ръководител на КЕЦ и Росица Павлова - ръководител на звено „Присъединяване на нови клиенти“.

С мобилния трафопост ще се реши по-бързо проблем на жителите в квартала, които протестираха срещу често спиране на тока и затрудненията, произтичащи от това за тях.

Ангел Стратиев заяви, че прекъсване на електрозахранването се налага заради претоварване на мрежата поради високо потребление, особено в по-студените дни. Дружеството планира подмяна на кабели и изграждане на нов трафопост, за да се компенсират товарите, които не са предвидени за квартала. Това обаче изисква време и не може да се случи веднага.

„За да са спокойни хората в квартал „Надежда“, че се взимат мерки за увеличаване на капацитета на мрежата, ние предлагаме бързо решение докато се построи нов трафопост. Община Сливен ще предостави на ЕВН терен за временно поставяне на мобилно електрозахранващо съоръжение, което ще работи до изграждане на новия трафопост“, каза кметът.

На срещата присъства и главния архитект на Общината Виктор Дойчинов.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!