Обратно към категорията

Стефан Радев: Въпреки кризите в държавата, Община Сливен е в много добро финансово здраве

Добавено на: 28.06.2023 12:34
   

Община Сливен е в едно много добро финансово здраве, въпреки кризите в държавата. Бяхме подготвени за изненадите по отношение на инфлация, политическа нестабилност,  липса на бюджет и цените на енергоносители. Това каза кметът Стефан Радев по време на общественото обсъждане на отчета на бюджета на общината за 2022 година.

 Той подчерта, че за миналата година е характерно късното приемане на бюджета, а тази година още не е приет бюджета за 2023 година, което неминуемо се отразява на темпа на усвояване на средства, особено за инвестиции.

 Председателят на Общинския съвет Димитър Митев, който по закон организира обществените обсъждания, също изрази съжаление за късното приемане на бюджета през миналата година и за ситуацията в момента, в който държавата е  все още без приет бюджет.

 Резюме на отчета направи заместник-кметът по финансите Румен Иванов. Той заяви, че дейността на общината през миналата година е била насочена към осигуряване изпълнението на приоритетите, целите и мерките, заложени в програмата за икономическо развитие, новите ангажименти и ефективното управление на финансовите ресурси. Приходите за миналата година са били общо в размер на 143 287 349 лв., като уточненият годишен план е изпълнен 80,9 на сто. Държавните приходи са 106 119 709 лв., а местните -37 167 640 лв.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!