Обратно към категорията

Съдят сириец за каналджийство и смърт на нелегален мигрант

Добавено на: 22.02.2023 13:00
   

Окръжна прокуратура - Сливен предаде на съд сириец, обвинен в противозаконно подпомагане на десет чужди граждани да преминават противозаконно през страната. Мъжът ще бъде съден и за причиняване на смърт по непредпазливост на един от тях

Обвиняемият е подпомогнал десет граждани на Сирия, Пакистан и Афганистан да преминават през българска територия. Престъплението е осъществено на 1 май миналата годи на АМ „Тракия“, в землището на с. Омарчево, Нова Загора. Деянието е извършено с лек автомобил, с който десетте мъже са били превозвани, а обвиняемият управлявал без да има необходимата правоспособност. Престъплението е квалифицирано по чл. 281 от НК.

Мъжът е обвинен за това че е нарушил правилата за движение по пътищата и е допуснал пътнотранспортно произшествие, в резултата на което по непредпазливост е причинил смъртта на друг сириец и средни телесни повреди на други двама сирийци и на един пакистанец. След произшествието обвиняемият е избягал, изоставяйки автомобила с пострадалите в него. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 343 от НК.

По време на разследването е установено, че обвиняемият, който е бил регистриран в Регистрационно приемателния център в Харманли, се е сдобил с лек автомобил, въпреки че не е имал правоспособност да управлява такъв. С превозното средство е достигнал до района на гр. Елхово, обл. Ямбол, където е качил десетте чужди граждани. Трябвало да ги откара до София. По време на превоза обвиняемият допуснал самостоятелно пътнотранспортно произшествие, при което управляваният от него автомобил се е преобърнал.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 24.02.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!