Обратно към категорията

Състезание по планинско колоездене през юни в Сливен

Добавено на: 22.05.2022 10:01
   

В Сливен на 12 юни ще се състои състезание по планинско колоездене "XCM Sliven Rocks" в дисциплина Крос кънтри маратон, съобщиха организаторите от Колоездачен клуб "Блу Рокс", Българска федерация по колоездене и община Сливен.

Стартът за всички категории ще бъде даден в 9:00 часа от площад "Хаджи Димитър". Състезанието ще бъде Държавен отборен и личен шампионат в дисциплината XCM за 2022 и ще носи точки за съответните класирания. Може да се вземе и участие в категория "Хоби" при валиден лиценз към БФК.

В надпреварата могат да участват само лицензирани състезатели. Всеки състезател е задължен да има валидна застраховка, която покрива деня на състезанието.

Крайният срок за регистрация е 5 юни 2022 в 24:00 часа. 

Класирането е индивидуално по групи с награден фонд 1600 лв.

Трасетата са късо дълго - 54 км с положителна денивелация малко над 2000 м и късо - 14.5 км с положителна денивелация от 500 м.

Всеки състезател е длъжен да e екипиран с каска и ръкавици, да има правилно и видимо поставен номер на велосипеда, ако не е навършил 18 години - при взимане на състезателния номер да представи писмено съгласие за участие от родител/настойник.  Да участва с изправен планински велосипед, да спазва правилника за движение по пътищата, да спазва стриктно указанията на доброволците и съдиите, да преминава през всички контролни пунктове, да преминава само по маркираното трасе, да финишира с велосипеда, с който стартира.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!