Обратно към категорията

Съвместно учение между Община Сливен, пожарната и доброволци

Добавено на: 15.02.2022 13:16
   

Доброволци от формированието "Железни врата" и представители на регионалната дирекция и районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Сливен, проведоха съвместно учение в сливенското село Стара река, съобщиха от пресцентъра на община Сливен.
Демонстрациите наблюдаваха жители на селото и възпитаници от Основно училище "Васил Левски", които участваха в открит урок по защита при бедствия и аварии и насочваха водна струя към "горяща зона".
Занятието е етап от задължителните ежегодни обучения за поддържане нивото на готовност за действие в условия на превенция и възникване на извънредни ситуации в резултат на стихийни бедствия и аварии.
В рамките на учението беше тестван и безвъзмездно предоставен на Община Сливен пожарен автомобил от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в МВР. Специализираната кола осигурява дейността на доброволното формирование за района на Стара река, Зайчаре, Средорек, Изгрев и Божевци. Пожарната кола беше ремонтирана със средства на Община Сливен.
По думите на кмета на селото Николай Стефанов, позиционирането на доброволно формирование в Стара река е от важно значение за планинския район. Наличните два автомобила - пожарен и високо проходим, наскоро ремонтираното депо и гаражната клетка за автомобила обслужват формированието и са в полза на своевременното овладяване на възникнали битови и горски пожари в района, тъй като селата се намират далеч от общинския център.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!