Обратно към категорията

На телефона, обявен от Общината, граждани предлагат подслон и храна за бежанци от Украйна  

Добавено на: 02.03.2022 12:36
   

Подслон и храна за бежанци от Украйна предлагат сливенски граждани, обадили се на обявения от Общината на 28 февруари телефон. Към този момент осем души са предоставили координатите си. Едно от предложенията е за къща на два етажа в града, други – за гарсониера, апартамент с две стаи, къща на два етажа в близко село. Някои от обадилите се имат възможност да предложат и храна в началото на престоя.

Телефонната линия приема координати и информация за възможностите на желаещите да настанят бежанци. Целта е са се създаде предварителна база данни, които да послужат при необходимост.

Телефонът е 0879 599 154, e-mail: soc_help@sliven.bg

Инициативата се надгражда, след като кметът Стефан Радев възложи изработването на интернет платформа, в която ще бъдат публикувани данните за улеснение на търсещите връзка с българи. Очаква се платформата да е готова до началото на следващата седмица и механизмът й на действие ще бъде обяснен при стартирането й.  Тъй като Общината няма ангажимент да свързва нашите съграждани с търсещите убежище, призоваваме да бъдете внимателни при установяване на контакт, за да се избегнат злонамерени или фалшиви сигнали за нуждаещи се хора, коментира кметът Стефан Радев.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!